Sağlık

Kilis Üniversitesi’nde Gıda Mühendisleri ve Kimyagerler Hemşire Yetiştiriyor!

Türk Hemşireler Derneği, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Temel Hemşirelik Anabilim Dalı’na öğretim üyesi alımı için Fen-Edebiyat Fakültesi mezunu bir akademisyen için özel ekip açıldığını duyurdu.

THD, Bilim ve Sıhhat Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’ndeki öğretim üyesi sayısının yarısının şu şekilde alan dışı öğretim üyelerinden oluşmasının endişe verici olduğunu belirtti. biyologlar, kimyagerler ve beslenme mühendisleri olarak.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Takıma Özel Şartlar Belirledi!

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğü, 24.07.2023 tarihli Öğretim Üyesi Alım Duyurusu (2023-1) kapsamında; Hemşirelik Anabilim Dalı’na kabul edilecek öğretim üyesi için “Farmasötik Yapılar ve Kanser Konularında Çalışmalar Yapmış Olmak” özel şartı koyduklarını belirten THD yetkilileri, “Bu gönderinin bir öğretim üyesi için düzenlendiği bilgisine ulaştık. Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nden mezun olan THD, uzun yıllardır hemşirelik eğitiminin kalitesini artırmaya çalışmaktadır.Bu çaba, hemşirelik mesleğini daha nitelikli hale getirmekten dolayı toplum sağlığının ve hasta güvenliğinin korunmasına yöneliktir. Bir kimyagerin hemşirelik mesleğini öğretmesi düşünülemez.Hemşirelik dışındaki öğretim elemanları tarafından hemşirelik eğitimi, hemşirelik mesleğinin gerektirdiği bakım hizmetlerini uygulamada yerine getiremeyen ve ihtiyaç duyduğu hemşirelik hizmetlerini sağlayamayan hemşirelerin yetişmesine yol açacaktır. Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Anabilim Dalı öğretim üye sayısının yarısının biyolog, kimyager ve gıda mühendisi gibi alan dışı öğretim üyelerinden oluşması bu durumun somut bir göstergesidir. korkularımızda ne kadar haklıyız. Ayrıca, meslek edindirme kursları yürütme konusunda uzman ve yetkili olmayan öğretim üyelerinin atanması liyakat ve kurum yöneticilerinin kamuya zarar vermeme yükümlülüklerine aykırıdır.

Açılan Ekibin Yasal Yollardan Takipçisi Olacağız

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğüne yaptığımız yazılı başvurumuzda belirtmemize rağmen; Nitelikli hemşire yetiştirilmesine engel teşkil eden ve toplum sağlığını olumsuz yönde etkileyecek bu uygulamalardan bir an önce vazgeçilmesi, duyurunun kaldırılması ve gerekli önlemlerin alınması kuraldır. Bu konuda derneğimizin açtığı davalar ve aldığı kararlar bulunmaktadır. Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yasal yollardan yapılan bu ekip duyurusunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyor, yetkililerin, meslektaşlarımızın ve kamuoyunun desteğini bekliyoruz.” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu